Wedstrijdverslag RC Zwolle 2 – RC Emmen 1

Onderweg naar het kampioenschap

Vandaag stapten we allemaal rond klokslag elf uur in de auto richting de A37. Onderweg hebben we alvast het 100 kilometer per uur rijden gaan testen omdat één van auto’s met enige kuren kwam te zitten. Enfin, om half één stond heel Emmen klaar in strijdkleding, met goed humeur en goede zin om een ouderwets potje rugby te spelen.

            De eerste helft begon al lekker met een scrum binnen de eerste paar seconden. Hiermee werden de eerste tonen gezet richting een hard potje duwen om een ovale bal in bezit te krijgen of houden. Naarmate Emmen het ritme op wist te pakken, werd de kracht van onze scrums die we de afgelopen weken hebben laten zien weer naar voren gebracht. Steeds sterker, wisten we er zelfs een punt uit te krijgen door de scrum binnen de 22 van Zwolle over de lijn te drukken met bal en al. Deze helft werden de rucks goed opgezet, de potjes stevig klaargezet en wist de lijn zich meerdere keren door de gaten heen te wringen. Met de voorwaartse locomotieven had Zwolle het ook best lastig, daar deze drie á vier man aan de broek toch door bleef lopen. En ook de kicks van onze captain waren on point. Hier wist hij ook meermaals een driepunter mee te maken. We ondervonden wel dat de spraakzaamheid van Emmen aardig duidelijk was in de eerste helft, wat niet in ons voordeel zou werken. Hier werd nog even op gewezen tijdens de rust: mond dicht en beuken!

            Tweede helft stond Emmen nog steviger in de schoenen en bleef de voorsprong een feit. Tevens hield iedereen zich tot zekere zin goed stil. Wederom gingen de rucks en scrum lekker, en wisten we het puntental op te krikken naar het mooie eindresultaat 63 voor Emmen en 0 voor Zwolle. Helaas kwamen voor beide zijdes een paar kaarten van de scheids, maar dat mocht de pret van het spel niet drukken. Met 63-0 voor Emmen hebben we onze positie in de kampioenspoule vastgesteld.

            Na de wedstrijd hebben we nog de uitreiking van de Man of the Match en Dicks of the Week. Man of the Match was onze eigen captain Sander. Die had waarschijnlijk een pak Kix in de yoghurt, want zijn kick brachten een mooie voorraad punten binnen. De Dicks, ja twee, van deze wedstrijd waren Gunnar en Collins. Zij mochten de ketting delen omdat ze Emmen tijdens de vorige wedstrijd onaangekondigd in de steek lieten. Communicatie is de sleutel, of je staat heel graag op mooie kiekjes met een lul om je nek.

            We willen nogmaals Zwolle bedanken voor de leuke wedstrijd en de scheids voor het in goede banen leiden van de wedstrijd. Onze laatste wedstrijd dit eerste seizoen spelen we tegen ERC ’69 2 op 8 december op onze eigen veld in de Meerdijk.