Wedstrijdverslag RC Groningen 3 – RC Emmen 1

Dames mijne Heren,

De spanning begon vroeg deze ochtend, toen wij ons om 09:15 begonnen te verzamelen bij station Emmen. Weken van training en een oefentoernooi zouden ons hebben klaargestoomd om deze dag de heren van Groningen 3 te bewijzen dat Emmen zijn mannetje staat op het veld. Nadat het gros van ons 19-man sterke team zich bij elkaar had gevoegd, reden we richting Haren waar wij om 11:30 met de wedstrijd van start zouden gaan. Aangezien wij ons toch enigszins bedekt op het veld wilden vertonen, sloeg één van onze auto’s af richting het clubhuis om toch nog even de shirtjes op te pikken. Nadat ieder zich had gekleed in de kleuren van Rugby Club Emmen en de spieren lekker los waren, kwamen we nog even samen om de tactiek van de wedstrijd door te nemen. Na onze strijdkreet te hebben geuit onder leiding van onze aanvoerder, kon de wedstrijd beginnen.

Beginnend met de kick-off door Groningen, ging Emmen direct in de aanval. Hierbij probeerden de nieuwelingen niet onder te doen aan de Emmen veteranen, en volgens mij slaagden ze daar best wel in. En ondanks de penalty’s en zware scrums, wist Emmen zich kranig te weren tegenover de beruchte Groningen 3. Mede dankzij onze scrum-half en het goede samenspel van ons team lukte het ons om de eerste helft uit te komen met een 15-12 voorsprong. Helaas moest onze scrum-half zijn neus in de verkeerde zaken steken, waardoor deze nu enigszins gebogen is.

Dit betekende wel dat de opstelling voor de tweede helft moest worden aangepast. Van de vier wissels die wij hadden, namen drie hun positie in op het veld. Tijdens de tweede helft lukte het Groningen om met een try en een conversion de score op 15-19 voor Groningen te zetten. En ondanks een paar heerlijke acties door het team, wisten we helaas de score niet meer aan te passen. Met 15-19 moesten wij de zege overleveren aan onze tegenstander.

Desalniettemin waren we het allemaal mee eens dat we een heerlijke wedstrijd hadden gespeeld. Groningen 3 staat bekend als een sterke club en wij hebben ze het toch nog zeer moeilijk gemaakt, mede onderbouwd door Groningen 3 zelf. En na de wedstrijd nog traditie getrouw de Man of the Match en Dick of the Week prijs uitgedeeld. Door ons sterke spel, was besloten om alleen de accessoire uit te delen voor Dick of the Week, en de beker te gebruiken om een gedeelde Man of the Match uit te delen aan Rowan en Geert.

Dan resten er nog twee dingen die gezegd mogen worden: Groningen 3, bedankt voor de wedstrijd en tot de volgende; En voor “Neusje”, een voorspoedige genezing van je aangetaste reukorgaan.

 

Zondag 22-09-2019 spelen onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Kick-off zal rond klokslag 14:00 zijn.