Wedstrijdverslag Senioren vs RC Groningen 3

Op mijn werk vrijdag vertelde ik dat we zondag moesten rugbyen in Groningen, daar werd ik al voor gek verklaart met min 5 rugbyen buiten… jij bent gek!

Tot aan de parkeerplaats van rugbyclub Groningen dacht ik dat ook de sfeer in ons team was wat lichtelijk gespannen en nerveus tegelijk. Tijdens het warmlopen viel de temperatuur al mee, het begon goed te voelen en we hadden er zin in! Het startsignaal van de wedstrijd werd gegeven en we gingen er volle bak in, ik denk dat de supporters aan de zijlijn niet konden zien dat we nog nooit eerder op kunstgras hebben gespeeld. Het team moest even op zijn plek vallen, de scrum moest even wat strakker en de ballen goed de lijn in. Er werd vanaf het begin door beide partijen keihard gestreden. Mooie runs met trys als gevolg van onze lijn en keihard gewerkt door de voorwaartsen.

De 2e helft gingen met opgeheven hoofd tegemoet we stonden voor toch, door wat blessures en dat we als team wat minder gingen rugbyen en meer op elkaar gingen letten zijn er twee trys tussen door geglipt met een achterstand als gevolg. Met een opgeheven hoofd hebben we terug geknokt en tot de laatste minuut gestreden maar het mocht niet genoeg zijn voor een overwinning, als afsluiting van dit verslag wil ik jullie weer bedanken voor een lekkere pot rugby bij een temperatuur van rond het vriespunt. Ik heb genoten en tot later.

Greetz Gerben