Wedstrijdverslag Senioren vs RC Groningen 3

Kick-off: 13:30
Eindstand: 26-5
Winst voor Emmen

Zondag 26 november hadden we lekker een thuiswedstrijd. Het begon met het verzamelen van iedereen voor de teamfoto. Het hele team was dus aanwezig voor de wedstrijd en daarom hadden we genoeg mensen en zelfs een aantal wissels. Natuurlijk is er ook altijd weer iemand die veel te laat komt en zelfs de teamfoto mist. Na de groepsfoto gingen we bezig met de warming-up en begonnen we ons te concentreren. We wisten dat het een zware pot zou worden tegen Groningen 3 en dat we alles op alles moesten zetten.

Om half twee was de kick-off, de wedstrijd is begonnen. Het is direct vanaf het begin fel tegen fel. Er worden harde tackles gemaakt en het hele team is fanatiek. De eerste try is voor Emmen en wordt door Thijs gemaakt, dit geeft goede hoop. Emmen speelt zeer goed maar het is moeilijk om trys te scoren tegen een goed verdedigend Groningen.

De tweede try is ook voor Emmen en we beginnen de overhand te krijgen in de wedstrijd. Door een grote fout van mijzelf waardoor we een een try tegen kregen werd het nog heel spannend, maar gelukkig herpakten we ons en kregen weer volop kansen. Ik kon zelf mijn fout goedmaken door nog twee trys te scoren door middel van wat fantastische offloads van het team. We hebben de hele wedstrijd vol door gevochten en Groningen nauwelijks kansen gegeven om te scoren. Zo hebben we een constante wedstrijd kunnen spelen waarin we de overhand hadden en met een fantastisch gevoel van het veld liepen. De uiteindelijke stand was 26-5 voor Emmen. De Dick of The Week kreeg Jens wederom, omdat hij veel te laat was en de teamfoto miste. Ikzelf kreeg de Man of The Match, zodat ik me voor lul kon zetten bij het atten van een biertje.

Al met al was het een top middag voor het team en werd de teamband nog meer versterkt door de goede sfeer.