Wedstrijdverslag Senioren vs RC Greate Pier 2

Zondag 11-03-2018

Het was bewolkt over de Meerdijk, het veld was nat.De spelers begonnen met de warming-up, met volle concentratie werden de tactieken gesmeed. Waar de scrum de line-out oefende met de vertrouwde acht werd er in de lijn gestreefd naar perfectie ondanks dat bijna de volledige lijn uit nieuwe spelers bestond.

De wedstrijd begon met dertien spelers van Greate pier 2 en veertien aan de kant van Emmen. Dit hield de Emmenaren niet tegen om hun getrainden tactieken van de afgelopen trainingen te gebruiken. Hierdoor werd er variërend rugby gespeeld. In de lijn werden slimme looplijnen aangehouden wat resulteerde in chaos bij de tegenstander. De ervaren scrummers waren ijzersterk in hun communicatie hierdoor werden de scrum spelers ook steeds zelfverzekerder omdat ze wisten dat er altijd iemand mee was en er nooit alleen ervoor stonden.

De eerste helft was in het voordeel van Emmen. Waar iedereen van Emmen wist dat de wedstrijd nog niet over was. Dit werd ook duidelijk gemaakt door captain Willem Eelsing. In volle concentratie begon Emmen aan de tweede helft.

Waar de scrum al de hele wedstrijd uncontested gespeeld werdt zagen de nummer 8 Carlos Mackay, scrum half Sander Zentveld en blinde wing Thijs Wittendorp de kans schoon om getraindde pick-up en gos te doen. Hierdoor werden de meters wel gewonnen. Iedereen van de Emmenaren waren ijzersterk in de rucks, ook de lijnspelers.

Door hard werken is de wedstrijd gewonnen met een eindstand van 63-10. De communicatie en het willen vechten voor elkaar was hetgeen wat de Emmenaren steeds weer energie gaf om door te blijven gaan. Na een wedstrijd als deze waar het vertrouwen onderling hoog lag zijn we er als sterker team eruit gekomen!

Na afloop van de wedstrijd werd een cadeautje aan oudspeler en momenteel bestuurslid Sander Boersma geven. Dit om hem te bedanken voor zijn harde werk binnen de lijnen. Dus nogmaals via deze weg willen de spelers van de RCE senioren je bedanken voor het prachtig en harde rugby wat je ons hebt laten zien binnen het rugbyveld.